Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Fotbalová příprava na jaro v Praze

První týden v novém roce je tradiční termín pro zahájení přípravy prvoligových fotbalistů. Nejinak tomu bylo i u pražských celků, které během přestávky notně posílily. Jaké vyhlídky do nového roku mají pražská S, klokani či Dukla?

Psalo se pondělí 4. ledna, kdy nad Prahou sotva zmizel oblak štiplavého dýmu ze silvestrovské zábavní pyrotechniky, a fotbalisté se již hlásili ve svých tréninkových střediscích, aby se s plnou vervou pustili do přípravy na jarní část nejvyšší fotbalové soutěže. Nejponuřejší atmosféru zažívala Sparta, která se krom nepříjemných kondičních testů potýká také se smutným odchodem brankářské legendy a trenéra Pavla Srníčka.

Svěřenci trenéra Ščasného tak po hráči neoblíbených testech zdatnosti a porovnání s předvánoční situací měli první trénink v úterý, kde se představily i nové tváře. Tou nejzvučnější je pak kýžený příchod reprezentanta Josefa Šurala z Liberce. Dále pak Ondřejové Zahustel a Mazuch, kteří si Spartu vybrali ještě před koncem roku. Novým trenérem brankářů se pak stal Daniel Zítka. Svá prozatím poslední představení v rudém dresu pak mají za sebou Litsingi, Paixao a Steinhöfer, kteří dostali svolení k odchodu. Změnu k úhlavnímu konkurentovi pražské Slavii pak přichystal Josef Hušbauer, který se přidal ke smečce fotbalistů převlékajících se do sešívaného dresu.

Právě Slavia se v zimní pauze po vstupu čínského investora stala významným hráčem na přestupovém trhu. Prozatímní bilance spočívá na čísle 7, takže se do přípravy zapojilo přes třicet hráčů. Jedná se o vyztužení na všech postech, kromě záložníka Hušbauera přišel na brankářský post z ostravského Baníku Jiří Pavlenka, do obrany pak Jan Bořil z Mladé Boleslavi, ofenzivu pak zkusí podpořit záložník Antonín Barák z Příbrami. Čistě do útoku pak přichází Zdeněk Linhart z Českých Budějovic, Muris Mešanovič z Jihlavy a od ligového nováčka ze Zlína Lukáš Železník. Ač slávistickému trenéru Uhrinovi nevyšel příchod Šurala, má do jarních bojů rozhodně z čeho vybírat. Pod tlakem příchozích však sešívané dresy na nějaký čas odloží například Robert Hrubý či brankář Karel Hrubeš, kteří zřejmě i s dalšími půjdou na hostování. Sešívaní mají dle slov trenéra vyhlídky na pohárové příčky, od kterých je po podzimu prozatím dělí 3 body. Všechny výsledky zápasů nejen sešívaných naleznete na bet365.com.

Další z ochodů sešívaných Václav Prošek se představí na testech v nedalekém Ďolíčku, kde působí Bohemians 1905. Představení trenéru Pivarníkovi chystá také Fin se slovenskými kořeny Tomáš Hrádecký. Naopak jistotu zelenobílého dresu má slovenský obránce Peter Čögley přicházející z Trenčína. Smlouvu vedení klokanů naopak neprodloužilo Radku Šírlovi, který dostal pro změnu nabídku v klubu setrvat jako trenér mládeže. Na odchodu od klokanů pak jsou Lukáš Pauschek a Martin Cseh.

Vyrovnanou bilanci příchodů a odchodů má prozatím Dukla, která po odchodu hráčů z hostování Krmenčíka a Přikryla přivedla zpět Jana Jurošku z Varnsdorfu a Bidje Manzia ze Sokolova. Trenéru Kozlovi se do přípravy ještě představí obránce Michal Smejkal, vracející se z kazašského klubu Okžetpes.

Pražské týmy jak vidno významně zasáhly do svých kádrů a budou muset nové akvizice co nejlépe zapracovat do svého herního konceptu. Na vyladění herní formy teď mají čas do poloviny února, kdy se hned v rámci 17. kola naplno předvedou proti svým soupeřům. Dukla doma přivítá v tabulce čtvrtý Slovan Liberec, Slavia se představí na domácí půdě s Brnem, Sparta bude zajíždět na Moravu, kde se utká s nováčkem ze Zlína. Pro změnu záchranářský duel čeká na Moravě klokany, když se Bohemians utkají s předposlední Sigmou Olomouc, na níž mají jednobodový náskok.

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky AC Sparta Praha, trenér, FK Dukla Praha, fotbalista, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Josef Šural, Bohemians 1905, FC Fastav Zlín, Josef Hušbauer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová příprava na jaro v Praze  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.